Erik Dekker Nederlands wielrenner van het jaar

DEN BOSCH -

Voor de tweede maal op rij is Erik Dekker maandag in Den Bosch uitgeroepen tot Nederlands wielrenner van het jaar. De winnaar van de Wereldbeker werd gekozen door de lezers van het blad Wieler Revue en vertegenwoordigers van de wielervakbond VVBW en oud-renners, verzameld in de Club van 48. Bij de vrouwen ging de prijs opnieuw naar Leontien van Moorsel.

BELGA

Dekker dankte zijn uitverkiezing onder meer aan zijn regelmatigheid die hem de eindoverwinning in het Wereldbeker-klassement opleverde. De renner van Rabobank won in 2001 onder meer de Amstel Gold Race en een etappe in de Ronde van Frankrijk. De andere genomineerde renners waren Leon van Bon, Michael Boogerd, Servais Knaven en Jans Koerts. Dekker ontving op het stadhuis van Den Bosch de bijbehorende Gouden Spaak.

Voor Van Moorsel was de Zilveren Spaak (Keetie van Oosten-Hage Trofee) gereserveerd, onder meer op basis van haar wereldtitel op de achtervolging. Arno Wallaard ontving eveneens een Zilveren Spaak als grootste belofte. De renner uit Noordeloos won dit jaar onder meer de nationale titel bij de renners tot 23 jaar. Tot beste mountainbiker/veldrijder werd Bart Brentjens gekozen. De Limburger veroverde in 2001 zowel de nationale als de Europese mountainbiketitel.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer