Mogelijke seriemoordenaar in VS aangeklaagd

Een vermoedelijke seriemoordenaar is in de Verenigde Staten aangeklaagd voor vier moorden. De 52-jarige vrachtwagenchauffeur wordt in verband gebracht met in totaal 49 moorden die in de jaren tachtig zijn gepleegd. Hij werd eind vorige maand aangehouden in het district King, in de staat Washington.

BELGA

De verdachte, Gary Leon Ridgway, werd gearresteerd toen hij een prostituee wilde bezoeken. Door nieuwe ontwikkelingen in DNA-onderzoek kon de politie hem in verband brengen met in ieder geval vier moorden.

Tussen 1982 en 1984 werden in totaal 49 vrouwen verkracht en gewurgd. Het ging vooral om prostituées, drugsverslaafden en weggelopen jongeren. De meeste lichamen werden gevonden bij de Green River tussen Seattle en Portland.

Het onderzoek naar de moorden werd in 1996 gestaakt omdat er geen schot meer in zat. Op dat moment waren al 18.000 mogelijke verdachten nagetrokken. Het onderzoek kostte 15 miljoen dollar. Met de aanhouding van Ridgway hoopt justitie in het district King de zaak eindelijk te hebben opgelost.

Andere politiekorpsen in het noordwesten van de VS willen nu het onderzoek naar nog tachtig onopgeloste moordzaken heropenen. Deze moorden vonden plaats na 1984.

Ook de Canadese autoriteiten willen Ridgway graag horen over een reeks van 45 andere onopgeloste moorden in Vancouver, dat vlak bij Seattle ligt. Ook hier waren de slachtoffers voornamelijk prostituees, weglopers en drugsverslaafden. De moorden in Canada begonnen rond de tijd dat die bij Seattle ophielden.

Aangeboden door onze partners