Handbal: loting WK-kwalificatie Belgen

Print
BRUSSEL - De Belgische nationale mannen-handbalploeg kent zijn tegenstanders voor de kwalificatiewedstrijden om de wereldkampioenschappen van 2003 in Portugal. België werd uitgeloot in een reeks met Italië, Hongarijë en Turkijë. Enkel de reekswinnaar mag naar het WK. De kwalificatiewedstrijden worden in januari 2002 gespeeld.
BR>
De voorbereiding op de kwalificatiewedstrijden wordt al eind deze maand ingezet. Bondscoach Dosen en assistent Alex Jacobs maakten een selectie bekend voor een gezamelijke stage van 31 augustus tot en met 2 september in het Duitse Schotten. Die bestaat uit André en Beukels (Sasja), Bertels (Sittard, Ned), Bourlet, Clauwers, Lurkin en Rits (Tongeren), De Nil, De Preter, Dewit, Lamury en Van Loo (Hasselt), Kajima (Nancy, Fra), Lenders en Timmermans (Neerpelt), Peric (Anaitasuna, Spa), Polfliet (Cottbus, Dui), Sehovic (Bad Salzuflen, Dui) en Verhoeven (Merksem).

Diethard Huyghen heeft clubverplichtingen bij het Duitse Sarbrücken. Hij zal zich in een later stadium bij de groep aansluiten.

Groep 1
Wit-Rusland
Litouwen
Bulgarije
Letland

Groep 2
Hongarije
Italië
Bulgarije
BELGIË

Groep 3
Nederland
Finland
Oostenrijk
Georgië

Groep 4
Noorwegen
Slovakije
Roemenië

Groep 5
Macedonië
Bosnië-Herzegovina
Griekenland

Portugal (organisator) en Frankrijk (wereldkampioen) zijn rechtstreeks geplaatst.
Zweden, Rusland, Spanje, Slovenië, Kroatië, IJsland, Oekraïne, Zwitserland, Duitsland, Joegoslavië, Polen, Denemarken, Israël en Tsjechië zijn geplaatst voor de play-off ronde.