Frankrijk leidt in finale Daviscup

Frankrijk is in de finale van de Daviscup tegen Australië opnieuw een voorsprong gekomen. Cedric Pioline en Fabrice Santoro zorgden voor een 2-1-stabd door in het dubbel Lleyton Hewitt en Patrick Rafter met 2-6 6-3 7-6 (7/5) 6-1 te verslaan.

BELGA

BR>

Nicolas Escudé zorgde vrijdag voor een eerste winstpunt voor Frankrijk met zijn overwinning op Hewitt. Rafter bracht beide landen weer op gelijke hoogte na winst in drie sets op Sebastien Grosjean. De Fransen hebben zondag aan één zege uit de twee resterende enkelwedstrijden om de Davis Cup voor de negende keer te winnen.

Op het laatste moment koos de Australische kapitein John Fitzgerald voor een gewijzigd dubbel: hij verving dubbelspecialist Todd Woodbridge en Wayne Arthurs voor Hewitt en Rafter. De wijziging leek aanvankelijk goed uit te pakken. Binnen 34 minuten wonnen Hewitt en Rafter gesteund door de fanatieke aanhang de eerste set met 6-2. Maar het gebrek aan gezamenlijke wedstrijden brak het Australische koppel daarna op. Voorheen speelden ze slechts één keer samen in de Daviscup.