Vliegvakanties erg getrofffen door 11 september

De schrik voor een vliegvakantie lijkt af te nemen naarmate de prijs ervan daalt. De Belgische toeristen reageren dus duidelijk positief op koopjes. Dat is één van de vaststellingen die het ABTO, de vereniging van Belgische touroperators, dinsdagnamiddag deed op een persconferentie bij de voorstelling van hun voorbije zomer-en jaarresultaten en de perspectieven van het winterseizoen.

BELGA

De Belgische touroperators hebben alvast erg te lijden gehad onder de terreurgolf van 11 september in de VS.

Zo waren de boekingen op 31 oktober met 15,1 procent gedaald tegenover hetzelfde tijdstip vorig jaar. De vliegvakanties zakten zelfs met ruim 26 procent, autovakanties met 3 en sneeuwvakanties met 1 procent.

Kort na de aanslagen vielen de bookings voor het resterende zomerseizoen en vooral voor de winter terug. Die terugval werd nog extra bestendigd bij het begin van de acties in Afghanistan. Maar volgens de ABTO lijkt er sinds twee weken opnieuw een groeiende interesse te zijn om vakanties te boeken. "En in elk geval is de vraag voor de traditionele vakantieperiodes zoals de kerstvakantie en Krokus zeer groot".