Aantal treinreizigers blijft stijgen

De NMBS telde in de eerst negen maanden van 2001 6,2 procent meer reizigers-kilometer (aantal reizigers vermenigvuldigd met het gemiddeld aantal afgelegde kilometers in het binnenland) dan in dezelfde periode in 2000. Dat meldt de Belgische spoorwegmaatschappij maandag. Ook in 2000 en 1999 was het aantal reizigers-kilometer al gestegen, respectievelijk met 4,7 procent en 3,5 procent.

BELGA

Volgens de NMBS is het toenemend aantal passagiers te danken aan een aantal recente organisatorische maatregelen, zoals het afstemmen van de treindienst op de vraag. De treinen naar de toeristische bestemmingen tijdens de zomermaanden bijvoorbeeld bleken een succes te zijn (+7,4 procent). Verder noemt de spoorwegmaatschappij onder meer ook de promotie van groepsreizen (+39 procent) en het voordeeltarief voor senioren (1,5 miljoen heen-en terugreizen) als belangrijke factoren. De NMBS zegt ook extra inspanningen te leveren om agressie op klanten of chauffeurs te beheersen.

De NMBS wijst er wel op dat het stijgend aantal reizigers ook een keerzijde heeft: de stiptheid zou steeds meer onder druk komen te staan en er zijn volgens de maatschappij dan ook extra investeringen nodig in treinmateriaal en infrastructuur.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer