Rally: Loix verricht belangrijk testwerk

BRUSSEL -

Onze landgenoot Freddy Loix verricht op dit ogenblik veel testwerk en vertelt ons dat de twee komende wedstrijden, Portugal en Spanje, van ontzettend groot belang zijn. Ze zijn bovendien een goede gids zijn voor het verder ontwikkelen van de nieuwe wagen.

BELGA

BR> "Ik ben ervan overtuigd dat we goed zitten", zegt Loix. De belangrijkste taak van het Ralliart team is dit jaar de Lancer Evo 6 om te zetten naar een WRC, om in het begin van 2002 met een evolutie te kunnen komen van de WRC. 2001 is dus een levensbelangrijk jaar voor het team, en zeker voor Loix.

Er zijn reeds tal van veranderingen uitgewerkt, maar de belangrijkste verandering is de achterophanging. Die heeft nu 30 mm meer "Wheel-travel" wat de wagen vooral op onverhard ten goede zal komen. "Je houdt het niet voor mogelijk, maar de wagen is stukken beter dan vorig jaar. Ik herinner mij Portugal editie 2000 nog alsof het gisteren was. De wagen huppelde er maar wat op rond of schuurde gewoon over de baan. Daar is nu niets meer van te merken. We hebben testen gedaan op zware gravel, die echt representatief is voor de komende wedstrijd. Het verliep zeer vlot. Doordat we over meer "wheel-travel" beschikken kunnen we de wagen ook iets hoger afstellen, ook dat was een probleem vorig jaar."

Tommi Mäkinen heeft de nieuwigheden nog niet kunnen testen, maar zal dat de komende dagen zeker doen in functie van de rally van Portugal. Die testen starten op 5 maart. Bijna alle klassementsproeven in Portugal zullen ruwer, slechter, zijn dan vorig jaar zodat Freddy Loix en het Mitsubishi-team dadelijk weten waar ze zullen staan in de ontwikkeling van de WRC.

Aangeboden door onze partners