Weer arrestatie in verband met moord op Massood

In Frankrijk wordt een aanklacht voorbereid tegen een 28-jarige man die begin deze week op verzoek van België werd gearresteerd in verband met de kort voor de aanslagen van 11 september in de VS gepleegde moord op de Afghaanse oppositieleider Ahmed Shah Massood.

APNED

BR>

De man, Youssef el Aouni, zou banden hebben met een groep die leden van Al-Qaida, het terreurnetwerk van Osama bin Laden, van valse identiteitsbewijzen zou hebben voorzien. In het noorden van Frankrijk werd vrijdag in verband met de moord op Massood een 38-jarige Frans-Tunesische man gearresteerd. Ook deze arrestatie werd verricht op verzoek van België, waar ook een aantal verdachten is opgepakt.

De Belgische politie onderzoekt of de twee daders van de aanslag op Massood vanuit België opereerden. De daders, die zelf ook om het leven kwamen, hadden de beschikking over Belgische paspoorten, die mogelijk gestolen zijn uit de Belgische ambassade in Den Haag of het Belgische consulaat in Frankrijk. De aanslag werd op 9 september gepleegd door twee mannen, die in het noorden van Afghanistan bij Massood binnenkwamen door zich uit te geven voor journalisten. Massood overleed vijf dagen later.