Wilmots quasi zeker out tegen Tsjechië

De Rode Duivels moeten tegen Tsjechië behalve Emile Mpenza zo goed als zeker ook hun kapitein Marc Wilmots missen. Wilmots liep in de 67ste minuut van Panathinaikos - Schalke een scheur op in de hamstrings.

Aanvankelijk werd gehoopt dat de blessure zou meevallen, maar Schalke maakte gisteren bekend dat Wilmots vier weken zou out zijn. "Marc heeft me gebeld en heeft me gezegd dat het om een scheur ging", bevestigde Lieven Maesschalk. "Ik moet hem nog zien, maar van een scheur revalideer je niet in een week. Tot maandag blijft hij in Schalke, dan komt hij langs." Tegen Schotland en Kroatië geraakte Wilmots in extremis fit, maar Tsjechië halen lijkt - mede door zijn gebrek aan trainingen en wedstrijden - onmogelijk.
BR>
Robert Waseige hoopt niettemin nog steeds dat zijn kapitein fit zal zijn voor de barrageduels. "Tot zondagavond houdt Marc absolute rust en begin volgende week wordt dan een definitieve diagnose gesteld", aldus de bondscoach. "Het kan nog, Schalke wil hem zo snel mogelijk fit krijgen. Het is geen prettige situatie, mede omdat Herpoel, Walem, Peeters, Deflandre en Baseggio sukkelen met blessures. Het is normaal in deze periode, waarin de wedstrijden zich in snel tempo opvolgen."