Vijf gewonden bij brand in Genks bejaardentehuis

Zondagavond zijn omstreeks 18 uur tijdens een brand in het bejaardentehuis Herfstvreugde aan de Schaapsdries in Genk vijf bejaarden gewond geraakt onder wie twee ernstig.

JAN-ROEL DRIESSEN

Vier raakten bevangen door de rook en een vijfde bejaarde, die tijdens de evacuatie viel, moest met een heupbreuk naar het ziekenhuis worden overgebracht. Het Medisch Rampenplan werd ingeroepen.

Het vuur is ontstaan na een implosie van een televisietoestel op de tweede verdieping in kamer 234 van de 84-jarige bewoonster Lecomte. De bewoonster lag op het moment van de implosie in haar bed naar de televisie te kijken. Zij is dan ook een van de twee zwaar gewonden. Ze liep geen brandwonden op maar raakte wel ernstig bevangen door de rook. Bovendien is ze in shock afgevoerd.

De implosie veroorzaakte een enorme rookontwikkeling op de tweede en later ook op de derde verdieping. Het verplegend personeel heeft meteen het rampenplan van bejaardentehuis in werking gezet en de rechtervleugel laten evacueren. De brandweer van Genk was snel ter plaatse en kreeg de rookontwikkeling vrijwel onmiddellijk onder controle.

Aangeboden door onze partners