Belgen in het buitenland

DUITSLAND

BELGA

BR> De derby in het Rührgebied tussen Schalke 04 en Borussia Dortmund eindigde op een 0-0 gelijkspel. Emile Mpenza speelde de volle negentig minuten. Schalke blijft tweede op twee punten van Bayern Munchen dat tegen Keulen ook niet verder kwam dan een gelijkspel.

In tweede divisie blijft Münchengladbach op de tweede stek na een gemakkelijke 6-1 overwinning tegen Alemania Aken. Peter Van Houdt toonde zijn team de weg naar de overwinning door in de 48ste minuut de openingstreffer aan te tekenen.

ENGELAND

Branko Strupar behaalde met Derby County drie belangrijke punten, door met 1-0 te winnen van Aston Villa. Derby County verwijdert zich zo weer wat meer van de gevarenzone. Strupar kwam aan de aftrap en werd in de 70ste minuut vervangen.

In eerste divisie slaagde Huddersfield er, ondanks een puike prestatie van doelman Nico Vaesen, niet in een punt uit Burnley mee te brengen: 1-0.

Cedric Roussel zag van op de bank hoe zijn club Wolverhampton met 1-0 het onderspit moest delven tegen Norwich. Sheffield Wednesday ging in Preston met 2-0 de boot in. Gilles de Bilde nam in de 58ste minuut de plaats in van Alan Preston.

De Queen's Park Rangers, met Michel Ngonge op de bank, werden in een Londense derby op het terrein van Wimbledon met forfaitcijfers ingemaakt: 5-0.

In tweede divisie mocht Christophe Kinet na 76 minuten delen in het succes van leider Milwall op hekkensluiter Oxford: 0-2.

In derde divisie ging Leyton Orient met Wim Walschaerts winnen op het veld van Lincoln.