Profliga en Standard Luik leggen geschil bij

BRUSSEL -

De profliga en Standard Luik hebben zaterdag op een buitengewone algemene vergadering onderhandeld om tot een akkoord te komen rond de problemen die tussen beide partijen onstaan waren. In het bondsgebouw in Brussel slaagde men erin om de standpunten naar elkaar toe te halen. Er blijven enkel nog technische problemen die op een volgende buitengewone algemene vergadering op 9 maart aan bod zullen komen.

BELGA

BR>

Zaterdag zijn de liga en Standard alvast overeen gekomen dat Standard zijn supporters mag toelaten met fankaarten van de club. De liga stelt wel als voorwaarde dat de fankaarten ook nationaal aanvaard moeten zijn. Ze moeten dus compatibel zijn. Hoe dit praktisch dient te gebeuren is één van de technische punten die op de volgende vergadering besproken zullen worden.

De problemen met Standard rezen ondermeer nadat een thuiswedstrijd van Club Brugge op de betaalzender Canal+ werd uitgezonden op een tijdstip, waarvoor de toelating geweigerd was. Standard had zich eerder op het seizoen aan een soortgelijk verbod dienen te houden. De Luikenaars voelden zich benadeeld ten opzichte van andere clubs en dreigden er zelfs mee uit de liga te stappen.