Michael Jordan officieel terug in de NBA

WASHINGTON -

Michael Jordan maakte dinsdag officieel zijn comeback in het basketbal bekend.

His Airness

deelde mee dat hij opnieuw in de NBA gaat spelen en contract voor seizoenen had getekend bij de Washington Wizards.

Bart Vandermierde

"Ik keer terug als speler in de sport waar ik van hou", aldus Jordan in een persbericht van zijn managementbureau, dat het slechtsbewaarde geheim in de geschiedenis van het basketbal bevestigde.

"Dit is ongetwijfeld een erg belangrijk moment in de geschiedenis van onze sport, maar onze opwinding wordt helaas getemperd door de gebeurtenissen rondom ons (doelend op de recente aanslagen in de VS, bvdm)", zei Wizards-eigenaar Abe Pollin. "De beste basketter ooit komt bij mijn team en daarvoor voel ik me zeer vereerd en gelukkig". De inmiddels 38-jarige Michael Jordan wilde verder geen commentaar meer kwijt tot hij op 1 oktober zijn terugkeer in de NBA zal maken.

Jordan bereidde zijn mogelijke comeback al ongeveer 6 maanden voor. Aanvankelijk zei hij dat hij met de trainingen gewoonweg probeerde om wat extra gewicht kwijt te raken dat er na zijn actieve loopbaan was bijgekomen. Maar tijdens de zomermaanden werkte hij zichzelf weer in competitieritme door in een zaal in Chicago meerdere privé-basketwedstrijden te organiseren met enkele NBA-spelers.

Op 2 oktober, de eerste dag van het trainingskamp in Wilmington (North Carolina), zal Jordan zijn eerste officiële training afwerken met de Wizards. Hij trainde afgelopen seizoen wel af en toe mee met het team, toen hij nog sportief directeur was van de club. Jordan staat wel voor een zware taak. Hij zal een team dat vorig jaar slechts 19 wedstrijden winnend wist af te sluiten, moeten omvormen tot een topper. Dat zou zelfs voor Jordan een bijna ondoenbare opdracht zijn. "Ik weet dat een hoop critici er met hun neus bovenop zullen zitten", zei Jordan eerder deze maand in Chicago, toen hij nog allesbehalve zijn terugkeer wilde bevestigen. "Maar winnen betekent niet alles in een competitie. Wat is er mis met jongeren hun eigen weg te laten vinden, hen het spelletje aanleren?"