SuproLeague basket: Oostende klopt Partizan Belgrado

GENT -

Telindus Oostende heeft donderdagavond de SuproLeague-wedstrijd tegen Partizan Belgrado gewonnen met 94-88. Bij de rust stond het 51-46.

BELGA

In de eerste SuproLeague-wedstrijd onder de Amerikaanse coach Aaron McCarthy begon Oostende met veel inzet. Dat resulteerde in het eerste puntgewin in de wedstrijd langs Van Den Spiegel. Beric van Partizan zette meteen orde op zaken. De kustjongens beten echter fel van zich af en klommen op tot 13-9 met onder andere een driepunter van Holden, voorafgegaan door een knappe actie tussen Van Den Spiegel-Holden-Biggs die werd afgewerkt door laatstgenoemde.

De Joegoslaven bleken niet niet secuur genoeg in de afwerking, wat van Oostende zeker niet kon gezegd worden. Opnieuw Beric beperkte, met een driepunter, ietwat de schade (15-13) maar Holden en Biggs zorgden onmiddellijk daarna ervoor dat Oostende de kloof kon uitbouwen naar zeven eenheden.

Partizan kwam dan beter in de wedstrijd en begon aan een schitterend tegenoffensief, onder meer langs Bulatovic, Glintic en Petrovic, en geraakte zelfs even op voorsprong (24-26). Het thuispubliek nam de scheidsrechterlijke beslissingen zwaar op de korrel maar dat nam niet weg dat, ondanks de inspanningen van Van Den Spiegel, Oostende meer voeling verloor met Partizan. Praskevicius mocht dan scoren en liet ook scoren, via Doyle, zodat Telindus na een driepunter van Kullamae en daaropvolgend langs Doyle opnieuw op voorsprong geraakte (42-37).

Belgrado liet zich nog eens opmerken met punten van Bulatovic en Milisavljevic maar het was uiteindelijk De Bel die de 51-46 ruststand kon vastleggen.

Na de rust kabbelde de wedstrijd netjes over en weer met onder meer Milisavljevic die Partizan terug in winstpositie bracht (64-65). Doyle deed die nipte marge, na twee vrijworpen, opnieuw teniet. Oostende kende wat tegenslag en daar maakten de bezoekers handig gebruik van. Biggs mocht zijn kunstjes nog eens vertonen op het einde van het derde kwart (72-70).

Vooruitgestuwd door een uitzinnig publiek, dat ondertussen de 'Mexican wave' had ingezet, moest Oostende diep gaan om de meerdere van Partizan te blijven dat ondertussen Glintic verloor met vijf fouten achter zijn naam. Het bleef ongemeen spannend maar Kullamae zette Telindus opnieuw vijf punten voor (82-77). Beric counterde nog even met een driepunter maar Holden zette weer orde op zaken (87-80). De kustploeg mocht met nog meer dan twee minuten te spelen niet meer verliezen om zo een einde te maken aan de een op zeven in de Suproleague. Partizan kwam nog dicht (87-85) maar wanneer Praskevicius tweemaal op rij scoorde was de klus bijna helemaal geklaard. Beric maakte de laatste punten na een zeer spannende partij. Voor Partizan was het meteen de eerste nederlaag na vier overwinningen op rij.

Telindus Oostende:

Holden 15 p.; Biggs 17 p.; Doyle 19 p.; Van Den Spiegel 14 p.; Praskevicius 17 p.; (Beghin 0 p.; Pehka 0 p.; De Bel 4 p.; Kullamae 8 p.)

Partizan Belgrado:

Petrovic 16 p.; Beric 19 p.; Bulatovic 23 p.; Milisavljevic 17 p.; Canak 2 p.; (Glintic 11 p.)