Zuid-Amerika: Argentinië klopt Brazilië

BUENOS AIRES -

Argentinië heeft woensdagavond op de 15de speeldag van de Zuid-Amerikaanse kwalificaties voor de wereldkampioenschappen voetbal in 2002 in Japan en Zuid-Korea met 2-1 gewonnen van Brazilië. De Brazilianen zijn daardoor nog niet zeker van deelname aan het WK volgend jaar.

BELGA

Het was nochthans Brazilië dat lang tijd leidde in de 86ste 'clasico' uit de geschiedenis. Het openingsdoelpunt viel na een domme own-goal van de Argentijnse kapitein Roberto Ayala. Het duurde even alvorens Argentinië van de opdoffer bekomen was. Waarna het voortdurend in de aanval trok, maar pogingen van Zanetti, Aimar , Claudio lopez en Crespo leverden geen doelpunt op. Pas in de 77ste minuut kon Argentinië scoren. Ortega lepelde de bal op het hoofd van de ingevallen Gallardo, die de gelijkmaker binnenkopte. In de 85ste minuut verzekerden de Argentijnen zich van de overwinning via een door een Braziliaan in eigen doel gedevieerde voorzet van Claudio Lopez.

. Argentinië behaalde zijn hierdoor zijn 33ste zege tegen Brazilië. Brazilië won tot nu toe 32 keer. 21 ontmoetingen eindigden op een gelijkspel. Brazilië staat momenteel vierde in de Zuid-Amerikaanse groep. De eerste vier ploegen zijn rechtstreeks geplaatst voor de WK-eindronde. De vijfde speelt een barrageduel tegen Australië.