Michael Cimino wil 'La condition humaine' in China filmen

Michael Cimino, de Amerikaanse regisseur van de met vijf Oscars bekroonde Vietnamklassieker 'The Deer Hunter', wil volgend jaar de roman 'La condition humaine' van André Malraux verfilmen. De Hollywoodveteraan, in Venetië aanwezig voor zijn nieuwste film 'Big Jane', hoopt dit op de juiste lokatie - China - doen.

BELGA

BR>

Johnny Depp, Daniel Day-Lewis, John Malkovich en Alain Delon zullen de generiek van 'Man's faith' sieren, zo vertrouwde de 58-jarige cineast de Italiaanse krant La Repubblica toe. Malraux schreef zijn 'Condition humaine' (in de Nederlandse vertaling: 'Het menselijk tekort') in 1933. De roman werd in 1934 bekroond met de Goncourt-prijs en groeide uit tot een klassieker van de 20ste eeuwse literatuur. Hij speelt zich af in Shanghai eind jaren twintig, wanneer de nationalisten van Tsjang Kai Tsjek verraad plegen jegens hun communistische coalitiegenoten.

Na 'The Deer Hunter' was het met de carriere van Cimino serieus bergaf gegaan. 'The Sicilian' was een flop, het peperdure 'Heaven's Gate' een gigantische sof. Tussendoor draaide hij wel het alleszins door de filmkritiek gunstig onthaalde 'Year of the Dragon' over drugssmokkel en de triaden. Ook zijn voorlopig laatste film, 'Sunchaser' uit 1996, scheerde geen hoge toppen.

Aangeboden door onze partners