Panathinaïkos en Boavista verrassen

Print
HASSELT - Panathinaïkos behoudt ook na 3 speeldagen het maximum in zijn groep van de eerste ronde in de Champions League. De Grieken versloegen Arsenal. Ook Boavista (foto) blijft in zijn groep aan de leiding. Voorts won PSV van Lazio en slikte Schalke 04 zijn derde nederlaag op rij.
BR>
In groep B blijft Boavista verbazen. Na Liverpool op een gelijkspel te hebben gehouden en winst thuis tegen Kiev, blijft het - op papier zwakke broertje - fier aan de leiding. Dortmund, daarentegen, kan de verwachtingen voorlopig niet inlossen. De Portugese club leek in de eerste helft al gewonnen spel te hebben na doelpunten van Silva en Teixeira. Dortmund maakte een kwartier voor affluiten de aansluitingstreffer via Amoroso maar daar bleef het bij.

Liverpool deed in groep B wat het moest doen: winnen. Na gelijke spelen tegen Boavista en Dortmund, konden de Engelsen tegen Kiev geen puntenverlies veroorloven. Het doelpunt van Jari Litmanen was voldoende om de 3 punten thuis te houden. Voor de Fin was het zijn 19de doelpunt in de Champions League.

Schalke 04 blijft in groep C met lege handen achter. De ploeg uit Gelsenkirchen leed zijn derde nederlaag op rij. De Kameroener Samuel Eto'o maakte na 65 minuten het enige doelpunt. De eilandbewoners hebben nu 6 punten.

Panathinaïkos behoudt in dezelfde groep het maximum van de punten. De Griekse club trok ook thuis tegen Arsenal aan het langste eind. Na 25 minuten bracht Karagounis de thuisploeg op voorsprong. Nadien vonden de Gunners nauwelijks een gaatje in de Griekse verdediging.

Lazio Roma mag zijn ambities om de Champions League te winnen nog een jaartje opbergen. In groep D moesten de Romeinen het onderspit delven tegen het in de eigen competitie zwalpende PSV. Maar in Europese topwedstrijden kunnen de Eindhovenaren altijd iets meer en dat hebben ze tegen Lazio bewezen. Ook hier viel maar 1 doelpunt. Hofland benutte de kans in de 40ste minuut. PSV, Nantes en Galatasaray strijden om de eerste twee plaatsen. Lazio Roma is met 0 punten nagenoeg uitgeschakeld.

Galatasaray ging enigszins verrassend op het veld van Nantes winnen met 0-1. Sergen Yalcin maakt 10 minuten voor tijd de verlossende treffer voor de Turken.