Rechtbank laat atleet Baumann starten

DORTMUND -

De Duitse atleet Dieter Baumann kan bij de Duitse indoorkampioenschappen van start gaan. Het gerechtshof in Frankfurt bevestigde vrijdag nog eens het besluit dat een dag eerder al genomen was. Een beroep van de Duitse atletiekbond werd afgewezen.

ANP

BR>

Baumann, olympisch kampioen op de 5000 meter in 1992, liep twee jaar geleden tegen de lamp bij twee dopingcontroles. Bij hem werden in 1999 sporen van het verboden middel nandrolon gevonden. De atleet vecht sindsdien tegen zijn schorsing. Volgens Baumann zou de nandrolon door anderen in zijn tandpasta zijn geïnjecteerd. In diverse rechtzaken werd hij echter in het ongelijk gesteld.

Baumann probeerde nog vorig jaar de door de Internationale Amateur Atletiek Federatie (IAAF) opgelegde schorsing van twee jaar ongedaan te maken. Tevergeefs. Hij kreeg geen startrecht bij de Olympische Spelen in Sydney. Vrijdag haalde hij zijn eerste gelijk.

De Duitse atletiekbond liet vrijdag weten het besluit van de rechtbank te respecteren, ook al is dat zeer tegen de zin van de IAAF. De bond, die Baumann zelf eerder al vrijsprak, krijgt te maken met een boete van één miljoen frank als Baumann niet mag deelnemen. De atleet zelf verklaarde te starten. "Ik ben er zeker van aan de start te staan" zei de dopingzondaar.