Winteraanbod van Neckermann spreekt breed publiek aan

Touroperator Neckermann heeft het winterprogramma gebundeld in veschillende brochures: wintersport, exotische reizen, vliegvakanties, city-trips, Disneyland Parijs, overwinteren en dichtbije autobestemmingen. Het aanbod varieert van

all-in

-formules en kleinschalige accommodaties met 'couleur locale' over avontuurlijke mogelijkheden in en buiten Europa tot

wellness

- en cultuurarrangementen in de buurlanden.

BR>

Bereikbaarheid is voor Neckermann belangrijk. De advies- en boekingslijn is dagelijks toegankelijk, de website trekt zo'n 4.000 bezoekers per dag en er wordt gesleuteld aan langere openingstijden van de kantoren. Het nieuwe centrum in Tielt-Winge, ook op zondag open, is daarvan een voorbeeld. De touroperator experimenteert met nieuwe kanalen en werkt momenteel aan een project rond sms-marketing, vooral interessant voor last-minute-reserveringen. Neckermann probeert de kwaliteit van het aanbod te bewaken en deed daarvoor een beroep op de universiteit van Gent. "De RUG dokterde een wetenschappelijk gefundeerd systeem uit om de tevredenheid van de klanten te meten. Dat blijkt een handig hulpmiddel om zwakke punten snel bij te sturen. De meeste factoren hebben we in de hand. We kunnen onder meer nog sleutelen aan de kennis van het personeel in verband met de specifieke hotelaccommodatie en aan de animatieprogramma's. Maar dat vluchten vertragingen oplopen, kunnen we zelf niet verhelpen. Het aantal klachtendossiers is in 2000 wel gedaald met 32 procent", vertelt verantwoordelijke Claude Pérignon.

1. Vliegen

Het winteraanbod naar populaire zonvakanties is verruimd. Carlo De Smet, verantwoordelijke voor de vliegvakanties, tipt Turkije als een van de toppers wegens de interessante prijzen, die vergelijkbaar zijn met Benidorm. "Dalaman aan de Egeïsche kust is een nieuwe bestemming. Een weekverblijf in het viersterrenhotel Marmaris Palace, alles inbegrepen, kan vanaf 11.214 frank (278 euro). Verder hebben we als Nijlcruises-specialist heel wat mogelijkheden voor uiteenlopende budgetten. Een week op de viersterren-cruiseboot M/S African Queen, alles inbegrepen, kan vanaf 24.164 frank (599 euro)."

2. Exotisch

Wat de exotische bestemmingen betreft, is het kruideneiland Zanzibar, voor de kust van Tanzania, een opvallende nieuwkomer. "Voorts werd het Cuba- en Thaïland-aanbod verruimd en hebben we nu ook vakanties met een origineel tintje. In de Dominicaanse Republiek bijvoorbeeld: een verblijf in een authentieke ranch, gecombineerd met sportmogelijkheden zoals rafting, canyoning, mountainbiken en paardrijden", stipt brand manager Johan Ysenbrandt aan. Niet bepaald een goedkope formule: drie overnachtingen en sportfaciliteiten zijn mogelijk vanaf 40.622 frank (1.007 euro).

3. Skiën

Volgens collega Leen De Wael blijft het succes van Bulgarije als ski-bestemming toenemen. "Dankzij zachte prijzen, een gezinsvriendelijk klimaat en levendige après-ski-mogelijkheden. Maar ook Frankrijk blijft scoren, zowel op het vlak van de grote skistations als op dat van de kleinere, meer familiaal georiënteerde winteroorden. We kunnen ook voordelige tarieven aanbieden voor de huur van het skimateriaal, voor de skipassen en de lessen."

4. Kortbij

Voor wie het liever niet al te ver gaat zoeken, staan de kort-bij-huis-bestemmingen opvallend in het teken van

wellness

. Kuren, onthaasten en genieten kan in België, Luxemburg, Duitsland en Frankrijk. En verder zijn - naast de klassieke city-trips naar Parijs en het opnieuw populaire Londen - Dublin, Warschau, Firenze, Barcelona en Praag de blikvangers.

Info: 070-233.966, www.neckermann.be en de locale Neckermann-centra.