Gala-avond Antwerpen met rentree van Lendl

Print
ANTWERPEN - De gala-avond van woensdag 14 november, met de demonstratiewedstrijd tussen Kim Clijsters en Justine Henin wordt een prima publiciteit voor het tennis en voor Antwerpen. De organisatoren, die volgend jaar een 700.000 dollartoernooi in Antwerpen op poten zullen zetten, konden immers ook Ivan Lendl strikken voor een demonstratiewedstrijd.
BR>
Lendl mag vanaf 19u00 het voorprogramma verzorgen van de wedstrijd tussen de twee Belgische toppers, die rechtstreeks op Canvas en RTBF wordt uitgezonden voor diegenen die geen ticketje konden bemachtigen. Lendl maakt in Antwerpen zijn wereldrentree. Sinds hij officieel stopte met tennissen, maakte hij alleen nog furore met de golfstick, maar in Antwerpen wil hij voor het eerst weer het racket ter hand nemen. Dat Lendl in 1982, 1984 en 1985 het ECC-toernooi en het daarbij horende diamanten racket won, charmeerde hem wel. Hij komt op het terrein om hier zijn rentree te vieren in een dubbel gemengd met aan de overzijde van het net de tenniskomiek Mansour Bahrami en twee nog aan te duiden vrouwen als partners. Het gaat om een showwedstrijd van 50 minuten, die een komisch spektakelstuk moet worden.

Voor 'The Briljant Game' tussen Clijsters en Hénin is er nog een showgedeelte, waarin de hoogtepunten van het jaar van beide speelsters naar voren worden gebracht op de schermen, de geluidsinstallatie en het podium van de 'Night of the Proms'. Er is ook een optreden voorzien van Clouseau, dat tijdens die week zijn nieuwe CD voorstelt en een lied in het Nederlands en in het Frans zal brengen als hulde aan beide tennissters. Clijsters is trouwens fan van de broertjes Wauters.

Om 21 uur begint dan de demonstratiewedstrijd op een ondergrond van greenset/hardcourt en met uitsluitend beloftevolle ballen-meisjes van 10 tot 12 jaar rond het terrein. De VTV (Vlaamse Tennisvereniging) zorgt voor scheids- en lijnrechters.