1ste 12u van Haspengouw: mooi deelnemersveld

Print
LANDEN - Zondag wordt in Landen de eerste editie van de 12 uren van Haspengouw gereden, de zesde en voorlaatste manche om het Belgisch ralykampioenschap in tweede divisie. De rally mag meteen op een sterk deelnemersveld rekenen. Op William Devos na, die al zeker is van de titel, zijn alle toppers aanwezig in Landen.
BR>
Haspengouw heeft altijd een grote traditie gehad inzake rallyrijders en rallywedstrijden. De grote Haspengouwrally van weleer stierf begin jaren '90 een stille dood. Enkele jaren later begon een andere groep rallyliefhebbers, ontsproten uit de supportersclub Guy Colsoul, met een nieuwe club. Zij organiseerden een provinciale wedstrijd, die nu dus uitmondt in een eerste nationale editie. Toch willen de organisatoren hun trouwe rijders niet in de steek laten en wordt er parallel met de nationale rally ook nog een wedstrijd georganiseerd die meetelt voor het VAS-kampioenschap.

Voor hun eerste nationale editie mogen ze in Landen uitpakken met een goedgevulde affiche. Patrick Snijers start met een Subaru Impreza WRC. Voor Snijers zullen er ongetwijfeld herinneringen boven komen. Het was op deze wegen dat het allemaal begon en hij heroïsche duels uitvocht met Guy Colsoul, Robert Droogmans,...

Snijers wordt dus meteen gebombardeerd tot topfavoriet, maar een eventuele zege zal hij niet cadeau krijgen. Marc Timmers (BMW M3), Jean-Marc Gaban (Porsche), Chris Van Woensel (Mitsubishi Lancer Groep A), thuisrijders Tom en Bol Colsoul, ook met een Mitsubishi Lancer groep A, streekrijder Kris Princen (Opel) en de Nederlander Bijvelds (Mitsubishi), vormen bijzonder sterke concurrentie.

In Landen zal er echter enkel nog voor de dagzege gestreden worden. De titel is al toegekend aan William Devos. Hij ontbreekt op de deelnemerslijst van de Haspengouwse manche.

De rijders moeten zondag in totaal 14 klassemensproeven afwerken. De eerste start wordt gegegeven om 9u01, de winnaar mag omstreeks 18u30 de champagne ontkurken.