"Pep" Guardiola tekent bij Brescia

Print
BRESCIA - De Spaanse ex-international van FC Barcelona, Josep Guardiola, zal dit seizoen het shirt dragen van de Italiaanse eersteklasser Brescia, maakte de Italiaanse club woensdag bekend. 'Pep' Guardiola, 30 en einde contract bij Barcelona, tekende een contract voor een jaar, met optie op een bijkomend jaar.
BR> "Ik kreeg verschillende voorstellen van clubs, maar ik koos uiteindelijk voor Brescia, omdat het de ploeg was die het meest aandrong op mijn komst", lichtte Guardiola zijn transfer toe op zijn officiële presentatie aan de pers.
"Tijdens de afgelopen twee maanden dat ik niet aan spelen toekwam, heb ik veel getraind. Ik moet wel mijn competitieritme terugvinden. We zullen binnen enkele dagen wel zien wat de trainer ervan denkt en hoe ik me zal voelen. Ik moet hard werken om een bassisplaats te verdienen." besloot Guardiola.

Guardiola speelt centraal op het middenveld, en moet technisch en tactisch Brescia, dat momenteel zevende staat in de Serie A na vier speeldagen, heel wat kunnen bijbrengen.

Brescia telt in zijn rangen nog een andere middenvelder van internationale klasse: de Italiaan Roberto Baggio, een voormalige Gouden Bal-winnaar.