Blatter verdenkt clubs van toedienen doping

BRUSSEL - In hun jacht naar roem en vooral geld zijn voetbalclubs tegenwoordig nog zonder enige scrupules. Volgens Fifa-president Sepp Blatter dienen ze daarom hun spelers zelfs doping toe. De hoogste baas van de wereldvoetbalbond beschuldigde topclubs «dat ze meer in geld geïnteresseerd zijn, dan in de sport zelf». Om die reden zouden spelers, zonder hun medeweten, doping krijgen toegediend. «De clubs willen vooral weten hoe hun aandelen maandagmorgen aan de beurs genoteerd staan», aldus Blatter, woensdag tijdens een persconferentie in Suriname. Blatter noemde geen clubs bij naam. Hij zei niet te geloven dat de drang naar succes bij nationale bonden tot dopinggebruik leidt.
BR>
Volgens Blatter wijzen de recente dopinggevallen op malversaties van diverse clubs. «Ik geloof de spelers als ze zweren dat ze onschuldig zijn. Maar ze moeten niet boos zijn op de Fifa als ze geschorst worden. Ze moeten naar hun club kijken.»

Deze zomer werden Frank de Boer (Barcelona), Edgar Davids (Juventus) en Fernando Couto (Lazio Roma) geschorst nadat zij betrapt waren op het gebruik van nandrolon. Volgens Fifa-baas Blatter is het geen toeval dat in de Serie A diverse spelers op hetzelfde middel, nandrolon, zijn betrapt. «Er zijn studies gaande die binnenkort meer licht op deze zaak zullen doen schijnen.»