Lichtuitval zorgt voor commotie in Boekarest

Print
BOEKAREST - Het uitvallen van de stadionverlichting heeft dinsdagavond bij de UEFA-bekerwedstrijd tussen Rapid Boekarest en Paris Saint Germain voor behoorlijk wat commotie gezorgd. Ver in de verlenging van de wedstrijd viel de elektriciteit weg, waardoor verder spelen niet meer mogelijk was. Het duel werd gestaakt, PSG vertrok vervolgens boos terug naar Frankrijk.
BR>
De UEFA-reglementen zijn niet eenduidig over dit soort voorvallen. Mogelijk moet de wedstrijd woensdag worden overgespeeld, maar het zou ook kunnen dat de UEFA de schuld van de problemen bij de thuisclub legt en daardoor de zege aan PSG toewijst.

Zowel heen- als terugwedstrijd bleven na negentig minuten doelpuntloos. In de verlenging wist Paris Saint Germain dinsdag te scoren, dankzij Aloisio. Maar vijf minuten voor het einde van de extra speeltijd viel plots de duisternis in. Het oponthoud duurde zo lang dat de scheidsrechter besloot de wedstrijd te staken. Van overspelen op woensdag wilden de gasten vervolgens niets weten. "Dat kan niet, dat is niet gezond na een inspanning zoals vanavond", stelde PSG's voorzitter Laurent Perpère. "Wij gaan nu terug en melden dit bij de UEFA."

Functionarissen van Rapid Boekarest haastten zich ondertussen te zeggen dat de oorzaak van de problemen niet bij de club lag. De storing zou zich in de gehele wijk rondom het stadion hebben voorgedaan. De UEFA heeft het laatste woord. Wordt het woensdag overspelen, dan verschijnen de Fransen niet op het veld en verliezen zij reglementair. Vindt de Europese bond dat Rapid schuld heeft aan de problemen, dan kan de zege worden toegewezen aan de ploeg uit Parijs.