Barça en Man Utd. verrassend onderuit

Print
LEVERKUSEN - Barcelona en Manchester United zijn dinsdag onverwachts tegen de eerste nederlagen in de Champions League aangelopen. Barcelona verloor uit bij Bayer Leverkusen met 2-1. Manchester ging uit bij Deportivo la Coruna met dezelfde cijfers onderuit. Juventus kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel bij Rosenborg.
BR>
De eerste wedstrijd in groep F had Barça al comfortabel met 3-0 gewonnen bij Fenerbahçe. Dinsdag kwamen de bezoekers bij Bayer Leverkusen voor rust nog wel op voorsprong, via Luis Enrique. De Spanjaard rondde een pass van Patrick Kluivert af. Dat Leverkusen niet al in de eerste helft op 1-1 kwam, had het te wijten aan doelman Butt, die een toegekende strafschop ver naast het doel van zijn collega Bonano schoot.

Na rust kwam Leverkusen al vlot op 1-1, via Yildiray Bastürk. De invaller, pas in de rust ingebracht, kogelde na zeven minuten vanaf dik twintig meter raak. Barcelona kreeg geen vat op de thuisclub, die in de 69ste minuut zelfs de leiding nam. Een voorzet van Schneider bracht de Spaanse defensie zodanig in verlegenheid, dat Neuville doelman Bonano kon passeren, 2-1.

In de andere wedstrijd in groep F, die tussen Fenerbahçe en Olympique Lyon, werd lange tijd niet gescoord. Eén minuut voor tijd besliste Delmotte de strijd in Frans voordeel, waardoor de Turken na twee wedstrijden nog met lege handen staan.

In de wedstrijd in groep G tussen Deportivo la Coruna en Manchester United opende Paul Scholes (foto) vijf minuten voor rust de score voor Manchester. De Engelsen leken op de overwinning af te stevenen, maar een wonderbaarlijke vijf minuten van Spaanse zijde gooiden de wedstrijd ondersteboven. Eerst was het Pandiani die vier minuten voor tijd de gelijkmaker aantekende. Alsof dat nog niet voldoende was schoot Naybet in de slotminuut onhoudbaar de 2-1 binnen.

Rijsel, in de eerste wedstrijd nog verslagen door Manchester, had op eigen veld weinig moeite met het Griekse Olympiakos Piraeus: 3-1. Al voor rust hadden de Fransen twee maal gescoord, via Bakari en Cheyrou. Tafforeau scoorde na de hervatting, Giannakopoulos redde de eer. Piraeus staat na twee duels op één punt, behaald in de eerste wedstrijd tegen Deportivo (2-2).

Celtic bewees in groep E na de nipte nederlaag tegen Juventus (3-2) terecht in de Champions League beland te zijn. In Glasgow won de ploeg dankzij een treffer van Larsson met 1-0 van FC Porto.

In de andere wedstrijd in die groep leek Juventus vlak voor tijd in Rosenborg met de winst weg te komen. Hoewel Del Piero vijf minuten voor affluiten zijn ploeggenoten verloste, kwamen de Noren vlak voor tijd alsnog terug: 1-1.

De Italianen kwamen lange tijd niet langs het defensief sterke Rosenborg. Voor rust mochten de Noren zelfs de meeste aanspraak maken op een doelpunt. De druk die Juve na rust zette, betaalde zich uit toen Del Piero simpel kon afronden. De Italianen vierden al voorzichtig feest, maar dat bleek te voorbarig. Brattbakk drong vlak voor tijd door in het Italiaanse strafschopgebied, waarna doelman Buffon hem tegen de grond werkte. Het leverde hem een gele kaart en een strafschop tegen op. Skammelsrud benutte de kans, 1-1.