Schorsingen voor Davids, Montero en Zago

Print
ROME - De Nederlander Edgar Davids, de Braziliaan Antonio Zago en de Uruguayaan Paolo Montero werden dinsdag door de Italiaanse voetbalbond voor enkele duels geschorst.
BR>
Davids moet twee weken aan de kant blijven. Uit televisiebeelden was gebleken dat de middenvelder van Juventus tijdens het competitieduel tegen Lecce zijn tegenstander David Balleri had geslagen. Ook in de Champions League zal Davids het eerstvolgende duel vanaf de tribune moeten toekijken, omdat hij bij zijn eerste Europese optreden na zijn nandrolon-schorsing een rode kaart kreeg.

Ook Montero, ploegmaat van Davids, kreeg een schorsing van twee weken voor een fout in de wedstrijd tegen Lecce. Montero had het vuur aan de lont gestoken toen hij een slag gaf in het gelaat van doelman Luigi Chimenti. Hij en een speler van Lecce, Alberto Savino, werden uitgesloten. Ook Davids was in de slagwisseling betrokken, zoals videobeelden duidelijk maakten.

De Braziliaan Antonio Zago van AS Roma werd geschorst voor drie speeldagen door de tuchtraad van de Italiaanse Voetbalbond. Zago werd gestraft op basis van videobeelden, waarin hij een elleboogstoot gaf in het gelaat van een speler van Fiorentina, Paolo Vanoli. De feiten gebeurden tijdens een match van de vierde speeldag in de Italiaanse competitie. De spelfase was aan de aandacht van de scheidsrechter ontsnapt.