Sportlui verkopen memorabilia op "Auction for America"

BRUSSEL -

Sinds kort loopt op internet (www.ebay.com) het initiatief 'Auction for America'. Met de internetveiling wil het Amerikaanse '11 september-fonds' op 100 dagen tijd 100 miljoen dollar (4,4 miljard frank; 110 miljoen euro) ophalen voor de slachtoffers van de aanslagen van 11 september in de Verenigde Staten. De geveilde objecten zijn donaties van bekende en minder bekende personalia. Ook vele sportlui droegen hun steentje bij.

Belga

BR>

Zo zijn er gedragen en/of gesigneerde shirts te koop van Anna Kournikova, Venus en Serena Williams, Steffi Graf, Arantxa Sanchez, Jennifer Capriati, Lindsay Davenport,... Monica Seles stelde een paar tennissneakers ter beschikking. Het WTA-circuit is ruim vertegenwoordigd, maar ook de mannen deden hun best.

Topartikelen zijn een door Pete Sampras gesigneerd programmaboekje van Wimbledon, maar vooral een racket van Andre Agassi. Ook petjes van onder meer Agassi en Marat Safin gaan vlot van de hand.

Verder komen de sportmemorabilia vooral van beoefenaars van Amerikaanse sporten als honkbal, ijshockey, American football en basketbal (Shaquille O'Neil, Michael Jordan,...).

Het meest gegeerde sportartikel van het ogenblik blijkt echter een door golfer Tiger Woods gesigneerde vlag van de US Open golf te zijn. Het kleinood werd op 25 september te koop aangeboden. Sindsdien werd er al 10.100 dollar (449.000 frank; 11,100 euro) op geboden. Geïnteresseerden hebben nog tot 2 oktober de tijd om beter te doen.