Boksen: Diallo verdedigt op 27/10 IBF-titel

Print
BRUSSEL - De Guinese Belg Bea Diallo zet op 27 oktober voor de vierde keer zijn intercontinentale IBF-titel op het spel bij de middengewichten. De bokser, die in het begin van de week zijn contract met manager Andre Verbeure verlengde, bereidt zich momenteel op de kamp voor met een stage in Engeland bij Lennox Lewis.
BR>
Het titelgevecht vindt opnieuw plaats in het Zuidpaleis in Brussel. Diallo's tegenstander is nog niet bekend, maar is volgens de 'clan' Verbeure van "internationale allure". Diallo kondigde ook aan, dat de opbrengsten van de boksavond integraal worden overgemaakt aan zijn stichting. Die organisatie wil in de Guinese hoofdstad Conakry een speelplein oprichten, 'Yaguiné en Fodé' genoemd, naar de twee jonge Guineeërs, die twee jaar geleden op de luchthaven van Zaventem dood werden aangetroffen in het landingsgestel van een vliegtuig.

De laatste keer dat Diallo zijn IBF-titel verdedigde, was op 25 december 2000 tijdens het traditionele Gala in Izegem, toen hij met moeite op punten won van de Rus Sergeï Tatevosyan.