Rogge heeft vertrouwen in veiligheid Salt Lake City

Print
VOULIAGMENI - De voorzitter van het Internationaal Olympisch Comité (IOC), Jacques Rogge, sprak woensdag in het Griekse badplaatsje Vouliagmeni, al zijn vertrouwen uit in het veiligheidsplan voor de Olympische Winterspelen van 2002 in het Amerikaanse Salt Lake City. Dat moet aanslagen zoals die van 11 september in Amerika voorkomen, maar "100 procent veiligheidsgaranties kan men nooit geven".
BR>
"Sinds de Spelen van München", toen elf Israëlische atleten in het Olympisch dorp werden vermoord door een Palestijns commando, "is veiligheid één van de belangrijkste prioriteiten", benadrukte onze landgenoot tijdens een persconferentie in het Griekse badstadje nabij Athene, waar in 2004 de Zomerspelen plaatsvinden.

Het IOC en de Amerikanen beslisten na enkele ontmoetingen, om de veiligheidsmaatregelen voor de Winterspelen niet te herzien, aldus Rogge: "De gehanteerde strategie wordt niet gewijzigd. Het budget is eveneens toereikend."

"De enige wijzigingen bestaan erin, om meer personeel in te zetten op controleposten, waarvan het aantal ook zal verhoogd worden", voegde de IOC-voorzitter er nog aan toe, die ervan overtuigd is dat die maatregelen "een maximale veiligheid zullen waarborgen".

Volgens Rogge wordt het Olympisch dorp in Salt Lake City "de meest veilige plaats op aarde". "Maar men kan nooit voor de volle 100 procent de veiligheid verzekeren", besloot de kersverse IOC-voorzitter.

(op de foto naast Rogge: de voorzitster van het IOC van Athene 2004, Gianna Angelopoulos-Daskalaki)