Mario Verheyen: "Er zat meer in voor ons"

Print
WESTERLO - Het eerste echte Europese avontuur van Westerlo zit erop. Het grote Hertha Berlijn maakte het kleine Westerlo twee keer koud af. Met geenszins groots voetbal, maar met een handvol flitsen die staafden dat er in Berlijn veel meer klasse rondloopt. Ook ditmaal had Hertha slechts enkele doelkansen nodig om het verschil te maken. "Wij eisten de meeste kansen op, maar kregen die bal weer niet tegen de netten", zegt een ontgoochelde Mario Verheyen.
BR>
In tegenstelling tot de overige spelers verkoos Mario Verheyen de trip naar Berlijn niet met het vliegtuig te maken. "Vliegangst", verduidelijkt de Westelse verdediger. "Ik stap op geen vliegtuig en zeker niet op zo'n kleintje waar maar voor 28 personen plaats is. Ach, het was een vermoeiende reis, maar liever dat dan zweten van de angst."

Verheyen kreeg onderweg wel voldoende tijd om de kater van Berlijn te verwerken, want hoe je het ook bekijkt, Westerlo puurde te weinig uit zijn confrontatie met Hertha. Net als in de heenwedstrijd werd Westerlo geenszins overdonderd door Berlijn. Integendeel, de Duitsers knoeiden er bij momenten op los en dat werkte onder andere wrevel op bij de thuisaanhang.
"Tja, wie had dat gedacht", zegt Verheyen. "Die spelers werden door hun eigen supporters vernederd. Ze waren ook slecht hoor. Berlijn heeft slechts een viertal kansen kunnen creëren. Als je de twee wedstrijden overschouwt, mag je stellen dat Westerlo de gevaarlijkste ploeg was."

En toch ging de gevaarlijkste ploeg twee keer onderuit. "Als je niet scoort, kan je geen wedstrijd winnen", beseft Verheyen. "De afwerking maakte het verschil tussen Westerlo en Berlijn. De Duitsers waren dodelijk efficiënt. Wij kregen de meeste kansen maar dan merk je het verschil in klasse. Ik meen nochtans dat er meer in zat voor ons."

Niet afgaan
"Achteraf bekeken, bleek Hertha helemaal niet die gevreesde opponent met zijn budget van ruim anderhalf miljard. Ik meen dat we meer in onze kansen hadden moeten geloven. Het was aanvankelijk onze voornaamste bekommernis niet af te gaan. Na de belabberde prestatie van de Duitsers in de heenwedstrijd hadden we meer in onze kansen moeten geloven. Ik vind dat we soms te vlug tevreden zijn in Westerlo. En nogmaals, die Duitsers mogen dan wel miljoenen waard zijn, ze hebben ook maar twee voeten, net als wij."

Cisse Severeyns toonde zich in Berlijn veruit de gevaarlijkste speler. Hij toonde dat trainer Ceulemans ongelijk had door hem tijdens de heenwedstrijd niet te laten starten. "Dat is de keuze van de trainer", zegt Verheyen. "Hadden we dit of hadden we dat... achteraf is er altijd wel iets dat beter had gekund. We hebben verloren, maar iedereen mag met opgeheven hoofd uit dit Europees avontuur stappen. En ondanks het feit dat we werden uitgeschakeld, was het de moeite waard."