Staelens beslist over 2 weken over carrière

Print
MENEN - Pas over twee weken beslist Lorenzo Staelens of hij al dan niet stopt met het actieve voetbal. Dat zei hij woensdag op zijn eerste persconferentie sinds zijn terugkeer uit het Japanse Oita. Hij wil geen vroegtijdige beslissing nemen, waar hij achteraf spijt van zou kunnen hebben. Vrijdag maakt hij wel zijn echte debuut als schepen van jeugd en sport in de gemeenteraad van Menen.
BR>
Vooraleer hij een beslissing neemt of hij al dan niet nog bij Moeskroen gaat voetballen, wil hij alles eerst eens op een rijtje zetten. Wat ook het resultaat is, een beslissing zal hij zich niet laten opdringen door zijn toekomstige werkgever Moeskroen of door iemand anders.

Op zijn Japanse avontuur kijkt hij met gemengde gevoelens terug. Het gemis van zijn familie deed hem besluiten om zijn contract bij de tweedeklasser Oita vroegtijdig op te zeggen. Het avontuur beschouwt hij wel als een levenservaring en niet als een verkeerde beslissing, al heeft hij het avontuur mentaal wat onderschat.

Zijn vervroegde terugkeer werd ingegeven door emotionele redenen. Daardoor ziet hij wel een aardige bonus aan zijn neus voorbijgaan. Hoeveel precies is volgens Staelens niet belangrijk. Volgens zijn manager was iedereen bij Oita wel tevreden over de prestaties van de oud-international.

Officieel start Staelens op 2 januari 2002 als jeugdcoördinator bij Moeskroen. Donderdag heeft hij evenwel al een gesprek met de club. Op de persconferentie was ook Moeskroen-voorzitter Detremmerie aanwezig. Ook hij sloot niet uit dat de Lorre nog een verlengstuk aan zijn actieve carrière breit bij Moeskroen. Staelens zelf houdt voorlopig de boot af.