WK baan: Marx begaat "blunder van het jaar"

Print
ANTWERPEN - "Dit is de blunder van het jaar." Nationaal baancoach Michel Vaarten had maar één woord voor de misser die Ingeborg Marx woensdagochtend beging op de wereldkampioenschappen op de baan in het Antwerpse Sportpaleis. In de sprint bij de vrouwen zette Marx, tot verbazing van de aanwezigen, de sprint een ronde te laat in.
BR> "Dit waren de zenuwen. Ingeborg moet nog leren haar zenuwen onder controle te houden. De zenuwen controleren haar nu. Voor de start hadden we nochtans goed afgesproken dat ik duidelijk teken zou doen, wanneer ze mocht beginnen. Ik zag de twijfel toen al op haar gezicht", aldus Michel Vaarten.

Marx heeft jaren ervaring in de topsport, maar toch komt ze nog zo zenuwachtig aan de start van een wedstrijd. "Je kan de sporten niet vergelijken. Het baanwielrennen is iets helemaal anders dan haar vorige sporten (nvdr, onder meer gewichtheffen en powerlifting). De omstandigheden bepalen alles. Voor de vijfhonderd meter zullen de zenuwen veel minder een rol spelen", besluit Vaarten.