Blind Date viert 100ste aflevering

Elke vrijdagavond kleurt Ingeborg het televisiescherm met

Blind Date

, het spelprogramma voor singles die zich jong van hart voelen en die met een volslagen onbekende een snoepreisje willen maken. De allereerste aflevering ging in 1995 in première en vanavond wordt de magische kaap van de 100 afleveringen bereikt.

Steven Vancleef

Tijdens dit jubileumprogramma worden de memorabele fragmenten van de afgelopen jaren op een rijtje gezet. Een absolute aanrader want de filmpjes uit de oude doos zijn gekruid met flink wat humor en zelfrelativering. 100 Afleveringen van

Blind Date

is goed voor 800 kandidaten: 403 jongens en 397 meisjes. Inderdaad, iets meer jongens want vorig seizoen was er een aflevering waarin een hij op zoek ging naar een hij. De leeftijd van de kandidaten is in de loop der jaren sterk geëvolueerd. Namen bij de start vooral achttien- tot twintigjarigen deel, de laatste jaren vonden ook de vijftigers en zestigers hun weg naar het programma. Hoewel "Blind Date" niet de ambitie heeft een huwelijksbureau te zijn, zijn er al 5 huwelijken gesloten en een 15-tal koppeltjes gevormd. Zowel voor als achter de schermen. Uiteraard waren er ook heel wat paren die het niet met elkaar konden vinden. En zij die met een gebroken hart de studio verlieten: hij wou wel maar zij niet en omgekeerd, of zij wou wel maar hij liet tijdens de reis zijn oog vallen op een buitenlandse schone. Het belangrijkste is echter dat veel leuke mensen elkaar hebben leren kennen en nieuwe vrienden hebben gemaakt. En dat wordt elk jaar gevierd tijdens een spetterende "Blind Date"-fuif.

In

Blind Date

wordt een ruime waaier van reizen aangeboden. Van leuke citytrips tot zon-zee-strandvakanties in Europa en de Caraïben. Voor een groot deel van de kandidaten is het hun eerste reis naar het buitenland, een eerste kennismaking met andere culturen en eetgewoontes. In combinatie met de ontdekking van een volslagen onbekende partner, zorgt dit voor flink wat spanning, zenuwen én humor.

In cijfers wordt dat 800 kandidaten met 403 jongens en 397 meisjes waarvan 27 vijftigplussers en 514 twintigers. Daaruit zijn ontstaan: een 15-tal koppels, 5 huwelijken én 1 echtscheiding. Het is maar dat je het weet.