PSG wint voor groene tafel met 0-3 in Boekarest

NYON -

De Uefa kende Paris SG donderdag een 0-3 overwinning toe na de Uefabekerwedstrijd bij Rapid Boekarest. Een wedstrijd die in blessuretijd werd gestaakt wegens een electriciteitspanne. De Tuchtcommissie van de Uefa gaf PSG wel een boete van 410.000 frank (10.163 euro) omdat de Franse club Boekarest al had verlaten vooraleer de beslissing of de partij 's anderendaags opnieuw moest worden gespeeld, af te wachten.

Bart Vdm

De Parijzenaars leidden dinsdagavond in de 115de minuut met 0-1 in de terugwedstrijd van de eerste ronde om de Uefacup bij Rapid Boekarest, toen de lichten in de Roemeense hoofstad plots uitgingen. In de heenwedstrijd in het Prinsenpark bleef het 0-0, zodat de 0-1 tussenstand sowieso de kwalificatie voor de tweede ronde betekende voor PSG.

In een verklaring zei de Uefa dat Rapid Boekarest de 0-3 forfaitnederlaag aangesmeerd kreeg, omdat "de thuisploeg verantwoordelijk gesteld werd voor de onderbreking van de match, in het bijzonder omdat er in het stadion geen noodsvoorzieningen waren voor electriciteitspannes". PSG kreeg een geldboete omdat het Boekarest dinsdagavond al verliet "zonder de toestemming van de Uefa en alvorens er een beslissing was gevallen of de partij de volgende dag al dan niet zou worden overgespeeld".

Beide clubs hebben tot middernacht zondag om in beroep te gaan tegen deze uitspraken.