Boudewijn Pahlplatz mag weg bij FC Twente

ENSCHEDE -

Boudewijn Pahlplatz mag transfervrij vertrekken bij FC Twente. De 29-jarige aanvaller komt in Enschede niet meer aan spelen toe en behoort de laatste weken zelfs niet meer tot de selectie. "Als er een club voor hem komt, houden we hem niet tegen", zegt trainer John van `t Schip. "Met De Witte, Heubach en Muhamadu heb ik al drie spelers die op links voorin kunnen spelen. En zij krijgen de voorkeur."

GPD

Pahlplatz, die ook in het tweede elftal van Twente niet meer wordt opgesteld, is blij dat hij duidelijkheid heeft gekregen van de clubleiding. "Het heeft geen zin meer om nog langer bij Twente te blijven", meent hij. "Ik ben fit en train goed, maar toch kom ik niet aan de bak. En ik wil gewoon elke week spelen. De trainer geeft echter de voorkeur aan de jeugd. Nee, ik ben het daar niet mee eens, maar dat moet hij natuurlijk zelf weten."

Pahlplatz, wiens contract aan het eind van het seizoen afloopt, kwam vorig jaar over van Heerenveen. Hij is er bij Twente nooit in geslaagd om een basisplaats te veroveren. "Ik had me mijn terugkeer bij Twente heel anders voorgesteld. Het is duidelijk niet geworden wat ik ervan verwacht had. Het enige wat ik nu nog kan doen is goed blijven trainen en wachten op een nieuwe club. Ik ben ook bezig, maar er is nog niks concreet."