Club Brugge speelt zonder Verlinden en Lembi

Print
BRUGGE - Trainer Trond Sollied mocht woensdag beginnen schrappen op zijn lijst voor de Europese terugwedstrijd. Er ging een dikke streep door de naam van doelman Verlinden. Ook Lembi speelt niet. Toch zijn ze er in Brugge vrij gerust in. De opdracht tegen Olympiakos Nicosia oogt niet onmiddellijk supermoeilijk. "Het 2-2 uitresultaat moet voldoende zijn om ons ticket voor de volgende ronde te bestellen", weet Sollied.
BR>
Club moet het donderdag dus zonder zijn absolute nummer één doen. Een rugblessure houdt Dany Verlinden in burgerpak. "Het gaat al enkele weken verkeerd met de rug. Vorige week kreeg ik nog twee inspuitingen maar de pijn verdwijnt niet. In principe kan enkel rust me van de kwaal verlossen. Maar de snelle opeenvolging van wedstrijden laat dat voorlopig niet toe. Spelen tegen Nicosia was eventueel mogelijk maar dan moest ik bijna zeker passen voor de competitiewedstrijd zondag thuis tegen Genk. De trainer hakte de knoop door. Ik mag het enkele dagen rustig aan doen. Maar ik ben ervan overtuigd dat Nemec het onder de lat voortreffelijk zal doen", beweert Verlinden.

Systeem
Hoe ook, feit is dat de verdediging opnieuw door mekaar wordt gegooid. Ook met de fitheid van Lembi zit het nog niet helemaal snor. Spelen zou een risico inhouden om opnieuw in de oude buikspierblessure te hervallen. De afwezigheid van de centrale verdediger is sowieso een handicap. Vooral op snelheid lijkt de Club-defensie, die de laatste weken al enkele keren serieus in zijn hemd werd gezet, te pakken.
"Vergeet niet dat we door omstandigheden, zoals blessures en schorsingen, nog maar weinig met een type-verdediging konden spelen", weet Verlinden. "Het voortdurend schuiven met spelers bevordert allesbehalve de automatismen. Maar goed, in principe zijn de namen van de spelers bijzaak. Het systeem blijft hetzelfde. Ik denk dat de ganse kern dat, na bijna anderhalf jaar Sollied, voldoende onder de knie heeft. Overigens denk ik dat snelheid donderdagavond niet zo'n belangrijke rol speelt. Ons centraal duo kan met positiespel de boel perfect onder controle houden."

Counter
Met andere woorden als de verdediging van Club bij de les blijft zit Club in de tweede ronde van de Uefacup. "Afgaande op de heenwedstrijd mag je het zo stellen, ja. Halfweg moest de zaak daar vorige week geklonken zijn", knikt Verlinden. "Ik weet het, er is een dikke maar. Club maakte zijn kansen niet af en in de slotfase incasseerden we een tweede tegengoal. Een wedstrijd moet altijd gespeeld worden, het is nog niet gedaan. Dus moeten we donderdagavond aan onze supporters maar eens tonen wat we kunnen."

Trainer Sollied preekt in tegenstelling voorzichtigheid. Hij vindt het resultaat belangrijker dan de vertoning.
"We mogen niet dezelfde fout maken als in de heenwedstrijd. In Nicosia bleven we aanvallen. We moesten het slimmer spelen en loeren op de scherpe counter. Donderdagavond gaan we zeker niet naïef voetballen en hals-over-kop de aanvallende kaart trekken. Het is tenslotte Nicosia dat moet winnen om zich te plaatsen. Zij moeten scoren. Club kan het zich permitteren om koel te wachten op goeie mogelijkheden. Nicosia beschikte tenslotte over twee goeie aanvallers en ook hun middenveld is niet slecht."

En de Noor kan het weten. Hij bleef immers tot dinsdag in Cyprus om de boel te observeren.