Straatsburg tegen Standard met mes op de keel

Print
STRAATSBURG - Straatsburg, dat in de Franse tweede klasse niet echt aan de verwachtingen voldoet, ziet zich donderdag op eigen terrein, in zijn terugwedstrijd van de eerste ronde om de UEFA-beker, verplicht een knalprestatie neer te zetten tegen Standard om een crisis te vermijden. Straatsburg speelt wel al met het mes op de keel, de heenwedstrijd ging immers met 2-0 verloren.
BR>
De Franse bekerwinnaar moest in zijn laatste drie wedstrijden telkens een slecht resultaat noteren. Op 16 september leed Straatsburg zijn eerste nederlaag van het seizoen, toen in Beavais met 1-0 werd verloren. Op 20 september was er dan de uitnederlaag tegen Standard en zondag kwam men op eigen veld niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen Nancy. In de stand staat Straatsburg nu met 15 punten uit 8 wedstrijden op de vierde plaats. De club telt vijf punten achterstand op Ajaccio en Beavais, die beiden wel al een wedstrijd meer speelden. Toch niet echt een bevredigend resultaat voor het team dat torenhoog titelfavoriet is.

Ivan Hasek, de Tsjechische trainer van Straatsburg, spaarde zijn manschappen niet na de wedstrijd van zondag: "Slechts vijf of zes spelers hebben alles gegeven op het terrein." José Luis Chilavert, doelman van het Paraguayaanse elftal, die volgens de trainer niet vrijuit ging bij de twee doelpunten van Nancy en rechtsachter Habib Beye, die amateurisme aangewreven werd, zaten op het eerste bankje van slechte leerlingen. Hasek beloofde veranderingen en represailles, maar draaide bij na het mea culpa van de van slordigheid beschuldigde spelers. Er wordt dan ook verwacht dat de trainer, die nog in de kwalificatie gelooft als de ploeg er "en bloc" voor gaat, zijn elftal niet zal omgooien.

De enige verrassing zou een titularisplaats voor middenvelder Fabrice Ehret, die in de heenwedstrijd mocht invallen, kunnen worden. De strijdlust van Ehret tegen Nancy, beviel Hasek wel, ook al kwam hij dan koelbloedigheid voor het vijandig doel te kort.

De trainer moet in zijn selectie verder rekening houden met twee geblesseerden. Middenvelder Pascal Camadini (adductoren), was er in Luik al niet bij, aanvaller Mika Matti Paatelainen werd in de heenwedstrijd geraakt aan de voet.