Standard wil af van 'pseudo-supporters'

LUIK -

Standard Luik gaat "een oorlog" beginnen tegen de mensen die tijdens de wedstrijden projectielen op het veld gooien. Dat zei directeur-generaal Alphonse Costantin dinsdag op een persconferentie. Volgens hem kosten de 15 projectielgooiers van de Europese wedstrijd tegen Straatsburg de club meer dan 3 miljoen frank (74.368 euro).

BELGA

Per inbreuk legt de UEFA een boete van 10.000 Zwitserse frank (250.000 frank/6197 euro) op. "Dit geld zou echt op een andere manier gebruikt kunnen worden. Ik heb genoeg van die pseudo-supporters. Dat ze thuisblijven", zei een boze Costantin.

Na het bekijken van de beelden na de UEFA-bekerwedstrijd tegen Straatsburg werden twee personen herkend. "We gaan nog extra camera's installeren en we gaan het aantal stewards verhogen. Het gedrag van die mensen is onaanvaardbaar. Ze brengen het voetbal ernstige schade toe. We zullen ze vinden", aldus de directeur-generaal.

Volgens hem zitten in de harde kern slechts een 30-tal personen. "Als zij niet meer komen, vinden misschien 2.000 andere, meer familiale supporters de weg naar het stadion terug", is de overtuiging van Costantin.

De mensen die herkend worden, zullen twee keer gestraft worden. Eénmaal door justitie en een tweede keer door de club, die het abonnement afneemt en zich burgerlijke partij stelt om de hooligan de boete van de UEFA te laten betalen.