Marleen Renders wint bij de dames in Antwerpen

Print
ANTWERPEN - In de Ladies Run over iets minder dan 5 km en met zowat 1.500 vrouwen aan de start kwam het niet echt tot een confrontatie tussen onze beste afstandsloopster Marleen Renders en de beste Belgische veldloopster Anja Smolders. Daarvoor bleek Renders net wat te goed in vorm.
BR> "Ik ben een dikke kilometer meegegaan", aldus Smolders. "Maar ik had geen zin om me kapot te lopen kort voor ik op stage vertrek naar Kenia om het veldloopseizoen voor te bereiden, dat voor mij het belangrijkste is. En voor de tweede plaats kwam toch niemand in de buurt."

Voor de derde plaats knokte de Voerense Isabelle Sluysmans zich voorbij Statkuviene. Dat maakte dus dat een een tweede Limburgse op het podium stond naast Renders, die nu dadelijk op hoogtestage vertrekt om de marathon van Amsterdam (21 oktober) voor te bereiden. "Deze afstand is daarom nogal kort voor mij", aldus Renders. "Ik heb een stevige trainingsweek achter de rug en een verjaardagsfeestje van mijn dochter, die acht jaar werd. Die training zat nog wat in mijn benen, het feestje niet."

Naast de Ladies 5K vormde ook een jogging over 12 km nog een randnummer naast de Antwerp Marathon. Daarin bleek de Burundees Lambert Ndayikeza de betere van Guy Fays en Marc Vanderstraeten.