EK zeilwagenrijden: zilver voor Henri Demuysere

Op het Europees kampioenschap zeilwagenrijden, de voorbije week op vier verschillende stranden in het Franse "Vendée" (Atlantische kust ten zuiden van Bretagne), behaalde enkel onze landgenoot Henri Demuysere een podiumplaats met zilver in de klasse 2.

BELGA

In die klasse 2 wonnen waar Henri Demuysere (De Panne) en regerend kampioen Grimonpont om de beurt een race. De laatste wedstrijddag besliste echter in het voordeel van de Fransman waardoor de titel in zijn bezit bleef. Derde werd de Fransman Bernard Morel voor drie Belgen: Peter Allemeersch (Zele), Georges Ameele (Middelkerke) en Johan Sobry (Koksijde).

In klasse 3 (de snelste klasse met de meeste deelnemers) kon aan meervoudig wereldkampioen Bertrand Lambert (F) enkel zijn landgenoot Gabriel Valat tippen. De Duitser Hans-Werner veroverde brons. Ivan Ameele (Middelkerke) klasseerde zich 4de na 7 manches, dezelfde uitslag als vorig jaar. Benny Dezeure (Adinkerke) finishte als 13de, Jan Leye (Koksijde) als 25ste.

In de Standart klasse kaapte Frankrijk de 6 eerste plaatsen weg en ging de titel voor het tweede jaar op rij naar Damien Telle. Eerste Belg werd Yann Demuysere (De Panne) op een 7de stek, onmiddellijk gevolgd door Pierre Nyssens (Brussel). Koen Dieleman (De Panne) behaalde de 10de plaats.