Roland Pacolet als politiechef voorgedragen door twee zones

Print
Ex-rijkswachter Roland Pacolet, thans werkzaam bij de federale politie van het district Leuven, werd dinsdagavond door de politieraad van de zone Tienen-Hoegaarden voorgedragen als zonechef. Recent was dat ook al het geval in de zone Diest-Scherpenheuvel-Zichem. In beide gebieden is er protest tegen zijn aanwijzing. Het is nog onduidelijk waar Pacolet aan de slag wil gaan.
De Tiense politie stuurde vorige week een gezamenlijke protestbrief naar de burgemeester tegen de voordracht van Pacolet door de lokale selectiecommissie. Men vroeg zich af hoe het mogelijk was dat de commissie deze weerhield als "zeer geschikt" en de twee andere kandidaten - de huidige Tiense politiecommissaris en rijkswachtcommandant - als "geschikt" terwijl Pacolet in de nationale proef veel minder goed scoorde.
In de zone Diest-Scherpenheuvel-Zichem moest de politieraad tot driemaal de keuze voor Pacolet boven de Diestse politiecommissaris bevestigen nadat de vorige beslissingen geschorst werden door de gouverneur en Binnenlandse Zaken wegens onvoldoende gemotiveerd. Bij de laatste stemming trok de Diestse politiecommissaris zich terug als kandidaat.