Dexia bevestigt onderhandelingen over verkoop Cortal

Print
Er lopen onderhandelingen tussen Dexia en de Franse sectorgenoot BNP-Paribas voor de verkoop van 60 procent van de aandelen in Cortal België.
"Meer kunnen we niet zeggen," luidt het bij Dexia. De onderhandelingen, "die geen eeuwigheid gaan duren", zijn geen prioriteit voor Dexia. "We verkiezen ons te concentreren op de integratie van Artesia."
BNP Paribas wil de spaarbank Cortal helemaal overnemen. Nu bezit de Franse bank 40 procent van Cortal. BNP Paribas heeft een aantal activiteiten in België, met name inzake consumentenkrediet via dochter Cetelem.

Afgevaardigd-bestuurder Pierre Richard van Dexia had twee weken geleden bij de voorstelling van de halfjaarcijfers gezegd dat Dexia overweegt om haar participatie in Cortal België te verkopen.
Alle participaties die Dexia bij de overname van Artesia in handen kreeg, wil het bedrijf tegen het licht houden, schrijft De Morgen. Zo zou ook de Gentse spaarbank VDK, de afdelingen corporate banking en de dienst schadegevallen van DVV "niet strategisch" zijn voor Dexia.
Cortal, dat vooral via internet en call centers werkt, telde eind vorig jaar 25.000 klanten.