Belgacom schakelt dit weekend over op euro

Print
Belgacom zal dit weekend alle systemen voor zijn klanten aanpassen aan de euro. Dat heeft het bedrijf woensdag meegedeeld. De aanpassing zal vertragingen met zich mee brengen voor sommige diensten. Enkele diensten zullen tijdens het weekend gesloten worden. Maandag moet alles weer normaal verlopen.
Belgacom wil naar eigen zeggen niet wachten op de invoering van de euro op 1 januari 2002. Om een optimale service aan de klanten te verzekeren, wil het bedrijf daarom vanaf 1 oktober al werken met de euro. Daarvoor moeten wel flink wat systemen te worden aangepast, gaande van databanken tot facturatie.

De Teleboetieks van Belgacom zullen dit weekeinde wat trager functioneren. Door de omzetting zullen de boetieks immers geen of een vertraagde toegang hebben tot de gebruikelijke systemen. Ook de telefonische klantendiensten zullen met vertraging werken. Enkele diensten worden gesloten, en dat van vrijdagavond 29 september tot en met maandagmorgen 1 oktober. Het gaat om de volgende nummers:
0800-22500 (algemene informatie - business en corporate klanten)
0800-22600 (facturatie en klachten - business en corporate klanten) 0800-22800 (algemene informatie - particuliere klanten)
0800-22900 (facturatie en klachten - particuliere klanten)
Maandag zal de dienstverlening weer normaal verlopen. Belgacom benadrukt tot slot dat de omschakeling naar de euro geen prijsstijgingen tot gevolg zal hebben.