Twee jaar cel voor invoer van 1,2 kilo cocaïne

Print
De correctionele rechtbank van Brussel heeft woensdag Bertin T., een 30-jarige man uit Kameroen, veroordeeld tot twee jaar cel. De man had 1,2 kilo cocaïne ingevoerd in België vanuit Curacao op de Nederlandse Antillen.
Bertin werd op 5 juli opgepakt op de luchthaven van Zaventem. De man voelde zich onpasselijk nadat hij 91 balletjes waarin cocaïne was verstopt had ingeslikt bij zijn vertrek. Hij ging meteen over tot bekentenissen en zei dat hij op 1 mei met dezelfde methode zo'n 70 balletjes België had binnengesmokkeld. In totaal gaat het om 1,2 kilo cocaïne.
Bertin werkte naar eigen zeggen voor een zekere Zoubi uit Amsterdam die de eerste levering had ontvangen. Die levering zou hem 7.000 dollar (306.484 frank of 7.597 euro) hebben opgebracht. Bertin was naar eigen zeggen met de leveringen begonnen omdat hij de kosten van de dure AIDS-behandeling voor hemzelf en al zijn familieleden niet meer kon betalen. De rechter hield daar rekening mee en had het over "zeer uitzonderlijke omstandigheden".