Antwerpse prostituees vanaf donderdag technisch werkloos

Print
Vanaf donderdagochtend 8 uur is prostitutie in het grootste deel van het Antwerpse Schipperskwartier verboden. De Rosse Buurt zal dan iets minder ros zijn en wordt ingekrompen van zeventien naar vier straten. Alle neonverlichting moet uit, bars mogen niet meer open en er mogen geen meisjes meer achter de vitrines.
De prostituees en de raameigenaars hebben gezegd dat ze zich vanaf donderdagochtend aan de opgelegde sluiting zullen houden, uit vrees voor definitieve verzegeling door de politie. Wel komen alle beroeps-, buurt- en eigenaarsverenigingen donderdagavond samen op een protestbijeenkomst in de gebouwen van de vzw Payoke in de Leguit. Mogelijk wordt de vergadering gevolgd door een betoging door de stad, al bestaan daar voorlopig geen concrete plannen voor.
Op de Vingerlingstraat, de Verversrui, de Schipperstraat en de Oudemansstraat na, geldt het prostitutieverbod in de overige straten van het Schipperskwartier. Later zullen ook de vitrines en bars in de Oudemansstraat hun deuren moeten dichtdoen. Een concrete datum voor deze volgende fase van de uitvoering van het prostitutieplan heeft het stadsbestuur nog niet vastgelegd.