Boat Show in Antwerps Willemdok

Print
De Nederlandse Rai Group organiseert samen met het Belgische Nautibel tussen 27 en 30 september in het Antwerpse Willemdok de Antwerp Boat Show 2001. De beurs richt zich op beginnende en ervaren watersporters in België, Nederland en Noord-Frankrijk.
Ongeveer 100 exposanten en 80 boten moeten de geïnteresseerden een beeld geven van wat er leeft op watersportgebied. De exposanten bieden onder andere informatie aan over boten, zeil- en mastenmakers, dekbeslag, navigatieapparatuur, kledij en andere accessoires. "Wat deze show uniek maakt, is het feit dat het om een 'floating show' gaat. Op een normale beurs staan de boten op het droge. In Antwerpen drijven ze in het water, wat het allemaal boeiender maakt", zegt Cora Burger, product manager van de Antwerp Boat Show.

Liefhebbers van historische schepen kunnen eveneens terecht op de beurs. Zo is onder meer de 20 meter lange authentieke vissersboot Face au Vent uit het Franse Douarnenez van de partij. Op de kade loopt een een tentoontstelling in het kader van de Boat Show in Douarnenez in 2002. Zo worden er verschillende ambachtelijke beroepen, zoals touwslager en haringroker, opnieuw tot leven gebracht.
Aansluitend bij de Boat Show, loopt in het Nationaal Scheepvaart Museum aan het Steen een expositie over 150 jaar watersport op de Schelde.

De beurs zelf is geopend vanaf donderdag 27 september tot en met zondag 30 september in het Antwerpse Willemdok.
Meer informatie is beschikbaar op www.antwerpboatshow.be