Rechtbank Nijvel verklaart zich onbevoegd in zaak jongerenbende

Print
De correctionele rechtbank van Nijvel heeft zich woensdag onbevoegd verklaard in een zaak tegen een twintigtal leden van een beruchte jongerenbende. De rechtbank stelde vast dat twee van de in totaal honderdzestig tenlasteleggingen niet tot haar bevoegdheid behoren wegens een fout in de dagvaarding. Het gaat met name om handtasdiefstallen met geweld. Enkele slachtoffers liepen blijvende letsels op en en in theorie kan alleen het hof van assisen over dit soort misdaden oordelen.
Het dossier moet nu terug naar af teneinde de fout gemaakt tijdens de verwijzingsprocedure ongedaan te maken.

De jongeren worden ervan beschuldigd zich schuldig te hebben gemaakt aan een lange reeks diefstallen met geweld en oplichting. Enkele kopstukken van de bende werden in maart jongstleden al door het hof van assisen van Waals-Brabant schuldig geoordeeld aan diefstallen met geweld. Een bejaard slachtoffer van een van die overvallen overleed later aan haar verwondingen.
De 25-jarige Johnny Goudlouf uit Villers-la-Ville kreeg hiervoor 9 jaar cel, de 21-jarige Grégory Lorent uit Geldenaken 11 jaar en de 26-jarige Frédéric Clarembaux uit Les Bons Villers 9 jaar. Omdat een deel van het dossier werd afgesplitst moeten ook zij zich samen met hun kompanen voor de overige overvallen verantwoorden voor de correctionele rechtbank.