Zaalvoetbal: Koersel haalt opnieuw zwaar uit

Print
KOERSEL - Landskampioen Charleroi, Ranst en Koersel of de vooropgeschoven titelkandidaten rijgen tegen de mindere goden met sprekend gemak de successen aan elkaar. De titelstrijd wordt wellicht beslecht in de onderlinge duels. Charleroi heeft hierbij, na de fel bevochten overwinning tegen Ranst, sinds vorige week een streepje voor. De volgende topper is Charleroi-Koersel. Normaal voorzien op 12 oktober maar aangezien Charleroi in die week de schiftingen voor het EK der landskampioenen organiseert, wordt die clash uitgesteld tot wellicht maandag 22 oktober. Een datum die Koersel, waar de spelers ook actief op het veld zijn, niet in de kaart speelt.
BR>
Opmerkelijk zijn ook de resultaten die Seraing opeenstapelt. Oorspronkelijk veroordeelt tot tweede nationale en nadien heropgevist prijkt het nog steeds ongeslagen team van coach Pascal Guerman zo waar op de derde plaats. Eric Ramaekers (Kermt-Hasselt) na de nederlaag tegen de Luikenaren: «Seraing kroop in een egelstelling en verplichtte ons het spel te maken. Dit lukte vrij aardig en in de 4' scoorde Garry Colling de openingstreffer. Kermt-Hasselt had nu de keuze. Ofwel plooiden we massaal terug en werd het publiek de dupe, ofwel bleven wij het wedstrijdbeeld bepalen met alle risico's vandien. We kozen voor dit laatste en Seraing ging dankzij zijn geliefkoosd counterwapen met de drie punten lopen. Volledigheidshalve moet ik er aan toevoegen dat Kermt-Hasselt net als in Houthalen faalde in de afwerking. Zo niet, had er ook nu meer ingezeten.»

IJshockeywissels
In Koersel besefte Bocholt alras dat er weinig te rapen viel. Coach Luc Reul: «Ik heb weinig te zeggen op deze zware nederlaag. We hebben te weinig weerwerk geboden aan een individueel goed Koersel. De afspraak was van hen agressief aan te pakken. Er is echter een duidelijk verschil tussen theorie en praktijk. Noem het een complete off-day.»

Leon Jansen (Koersel): «Ik had meer tegenstand verwacht. Bocholt schiep weinig kansen, maar dat is wellicht ook een verdienste van mijn spelers. Vandaag had ik er drie pionnen niet bij zodat ik minder kon wisselen. Normaal opteer ik voor ijshockeywissels. Dat is ideaal. Ik heb er trouwens acht evenwaardige spelers voor. Ook al besef ik dat we in de topmatchen wellicht iets tekort zullen komen. Zo lang we alle andere wedstrijden winnen, zullen we in die toppers ook vrijuit onze kans kunnen gaan. Overigens, vanaf volgende week kan ik beroep doen op Benny Mamuscha (Aartselaar), onze nieuwe aanwinst. De Kosovaar is een spits. Met het vertrek van Vanenburg hadden we daar nood aan. Ik wil immers op iedere positie een dubbele bezetting.»