Peter Van Petegem wint GP Isbergues

Print
ISBERGUES - Het heeft lang geduurd, maar de van alle zorgen bevrijde Peter Van Petegem heeft, na Kuurne- Brussel-Kuurne en een rit in Parijs-Nice, eindelijk zijn derde overwinning van het seizoen behaald.
BR>
Wat de Brakelaar de voorbije maanden allemaal meegemaakt heeft, is genoegzaam bekend. Ziek geworden in de periode van zijn klassiekers en dus matige resultaten, daarna herrie bij Mercury-Viatel. Tenslotte gered voor de rest van het seizoen door Collstrop-Palmans en de voorbije dagen zekerheid gekregen omtrent zijn toekomst bij Lotto-Adecco.

Die Van Petegem met frisse kop won dus de GP van Isbergues, wedstrijd van tweede categorie. Een wedstrijd, die niet ver over de Belgische grens gereden wordt, maar zelden zo Belgisch gekleurd was als zondag met zes Belgen in een kopgroep van acht.

Drie logische namen met Peter Van Petegem, Chris Peers en Nico Mattan, Geoffrey Demeyere die sterk uit een stevig gereden Ronde van de Toekomst komt, Christophe Brandt die zijn degelijkheid bewezen heeft bij Lotto-Adecco de voorbije maanden en Björn Leukemans, die graag goed wil presteren om weg te geraken bij Vlaanderen-T Interim. Samen forceerden ze met Patrick Jonker en Jean-Cyril Robin de beslissing in Isbergues. In de finale werd de kopgroep gesplitst in twee even grote groepjes en vooraan behielden we Van Petegem, Peers, Mattan en Jonker. De ploegmaats Peers en Mattan konden hun numeriek overwicht niet uitbuiten en Van Petegem won in de spurt.

Uitslag:
1. Peter Van Petegem (Bel/Collstrop-Palmans) de 205 km in 4u45'43"
2. Chris Peers
3. Nico Mattan

4. Patrick Jonker (Ned)
5. Geoffrey Demeyere 0'15"
6. Jean-Cyril Robin (Fra)
7. Christophe Brandt
8. Björn Leukemans
9. Paul Van Hyfte 2'22"

10. Pierrick Fedrigo (Fra) 2'25"
11. Johan Museeuw 2'35"
12. Andy Flickinger (Fra)
13. Franck Renier (Fra)
14. Thierry Marichal
15. Michael Skelde (Den)