Tour de France goes Afrika

PARIJS -

De Société de Tour de France wordt co-organisator van de Ronde van Burkina Faso, een van de belangrijkste sportevenementen in Oost-Afrika, die van 31 tot en met 11 november plaatsvindt. Tourdirecteur Jean-Marie Leblanc zelf maakte zaterdag bekend, dat er een overeenkomst in die zin is gesloten tussen de Société en de Minister van Sport van het Afrikaanse land, algemeen beschouwd als één van de armste ter wereld.

AFP

BR> "Wij willen duidelijk maken dat de wielersport ons nauw aan het hart ligt", preciseerde Leblanc, die vorig jaar de Ronde van Faso bijwoonde. Het akkoord dat werd gesloten is er een van lange duur. De Tour de France wordt onder meer financieel en technisch verantwoordelijk voor de rittenkoers en voorziet ook een verdubbeling van het budget tot 153.000 euro (6 miljoen frank). Leblanc wil ook het deelnemersveld op termijn kwalitatief sterker maken: "Ons streefdoel is zestien ploegen met elk zes renners, acht uit Afrika en het Midden-Oosten en acht uit Europa."

Volgens de Société toonden ook al meerdere, voornamelijk Europese, televisiezenders zich geïnteresseerd in de uitzending van het wielerevenement.